Iuliu Muresan doctor who


Preşedintele clubului de fotbal FC Hermannstadt, Iuliu Mureşan, a decis, astăzi, să îşi suspende contractul pe care îl are cu gruparea sibiană pe perioada stării de urgenţă, aflată în vigoare in contextul pandemiei de COVID-19.
"Aflat în autoizolare, dl. Iuliu Mureşan, preşedintele #FCH, a decis ca începând de astăzi, March 30, 2020, să îşi suspende înţelegerea contractuală cu AFC Hermannstadt. Măsura va fi aplicată provat virusul COVID-19 în România ", se arată într-un comunicat al clubului postat pe pagina oficială de Facebook.
La 16 martie, FC Hermannstadt a decis suspendarea antrenamentelor echipei până la reluarea Ligii 1.
Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţ. Aceasta a fost decretată în data de 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.
Statul va asigura sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75 la sută din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75 la sutăiu din câştigul pearial med, conform ordonantei Guvernului.